Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 36

Thread: DeVere 504 questions

  1. #21

    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    158

    Re: DeVere 504 questions

    *Sigh* I wish I knew what I was doing. All the lights illuminate in the analyzer and the panels in the head illuminate. The bulb inside the head gets hot but no light and the fan turns on.

  2. #22

    Join Date
    May 2006
    Location
    north of the 49th
    Posts
    1,257

    Re: DeVere 504 questions

    make sure the mixing box is oriented corrected and I personally, I wouldn't power up the head unless it was, again, oriented properly (ie- not on its side or back, but with dials facing forward).

    I would also, as suggested, skip the analyzer altogether as it would have no use for b/w printing afaik. there are two switches on the Transtab and on my enlarger, flipping gives me glorious light. can check later.
    notch codes ? I only use one film...

  3. #23

    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    158

    Re: DeVere 504 questions

    I removed the mixing box and oriented the head facing forward and couldn't see any light.
    I read that I could be needing the analyzer/timer in order to turn on the light. I have a good setup for b/w already and wanted the DeVere for color. Flipping the switches turn the fan on but nothing else :/

  4. #24

    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Glasgow
    Posts
    889

    Re: DeVere 504 questions

    Quote Originally Posted by Daniel.E View Post
    I read that I could be needing the analyzer/timer in order to turn on the light.
    Plug the head into the transtab. Take the square black Bulgin plug that runs to the analyser off that cable. Set it up as a shorting plug as per the manual, plug into transtab. Now the transtab will switch the main light with the 'focus' switch. You'll need a metronome for timing. Make sure that it's an ELC lamp in the socket

  5. #25

    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    158

    Re: DeVere 504 questions

    It worked!!! The light came on, thank you!! I read that in the manual but didn't think about just removing the plug from the cable.

    The only issue is that the power supply makes a buzzing sound and there's a bit of a smell there.

  6. #26

    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Iowa City, Iowa
    Posts
    1,471

    Re: DeVere 504 questions

    Quote Originally Posted by Daniel.E View Post
    Wonderful! I just got it. This is what comes with it. I plugged the Colour 500 to the power source and the analyzer lights turn on but there's a loud sound on the power source and a smell the head doesn't light up though and if I unplug the analyzer then the power source doesn't make the sound and still the head doesn't turn on.

    Any ideas about that buzzing sound and smell?

    Thank you!
    Is there a cooling fan that's not turning? Go slow, that sure is pretty. I have Zone VI and Beseler stuff, all works well. Still I would find room for a Devere!

  7. #27

    Join Date
    May 2006
    Location
    north of the 49th
    Posts
    1,257

    Re: DeVere 504 questions

    the Transtab will always hum, it's not going to be a silent printing session haha. smell could be dust burning off ?
    notch codes ? I only use one film...

  8. #28

    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    158

    Re: DeVere 504 questions

    Oh good!! Then it’s normal. I’ll open up the transtab and give it a good clean. Thank you everyone!

  9. #29

    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    158

    Re: DeVere 504 questions

    Quote Originally Posted by Duolab123 View Post
    Is there a cooling fan that's not turning? Go slow, that sure is pretty. I have Zone VI and Beseler stuff, all works well. Still I would find room for a Devere!
    The fan is turning and rather quiet, no real issues with the color head, except for some dust. The main problem is the Transtab, but that it might be me that I'm not used to such a loud power source

  10. #30

    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Glasgow
    Posts
    889

    Re: DeVere 504 questions

    Quote Originally Posted by Daniel.E View Post
    The fan is turning and rather quiet, no real issues with the color head, except for some dust. The main problem is the Transtab, but that it might be me that I'm not used to such a loud power source
    The De Vere dichroic head fans are usually very noticeable volume-wise unless they've been replaced.

Similar Threads

  1. DeVere 504
    By Ari in forum Darkroom: Equipment
    Replies: 27
    Last Post: 27-Sep-2019, 19:38
  2. De Vere 810H - Lens questions among other questions...
    By ajp in forum Darkroom: Equipment
    Replies: 143
    Last Post: 22-Jul-2019, 20:38
  3. DeVere 108
    By Neil Bloomquist in forum Darkroom: Equipment
    Replies: 3
    Last Post: 17-Sep-2008, 07:39
  4. ack - need help with DeVere 504
    By Joseph O'Neil in forum Darkroom: Equipment
    Replies: 5
    Last Post: 22-Jan-2007, 08:43
  5. DeVere 504
    By MattO in forum Darkroom: Equipment
    Replies: 6
    Last Post: 6-Mar-2004, 14:10

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •