Results 1 to 5 of 5

Thread: Jobo CPP2 no longer heating

  1. #1

    Join Date
    May 2006
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    19

    Jobo CPP2 no longer heating

    I have a Jobo CPP2 that was turned on with no water in it and consequently the heating element isn't heating.

    The thermal cutout switch/button has corroded so it appears that the white button hasn't popped out. The 3 fuses are all fine and the rest of the processor operates as normal.

    I can only assume that the thermal cutout has worked as intended but as the button has corroded and I'm at a loss of how to reset it. Or if that could even be done...

    Has anyone had this issue? Ideally I would like to replace the thermal cutout switch but is there a way to fix a corroded one?

  2. #2
    loujon
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Western, PA.
    Posts
    1,330

    Re: Jobo CPP2 no longer heating

    You should give Omar of CatLabs Jobo USA a call or email him. He should have the parts (unless on back order) and he'll be able to instruct you on how it's done. He may even have a demonstration video posted on YouTube. http://www.jobo-usa.com/

    BTW- I see your from down under (stay cool!) but even if you order parts closer to home you could still seek out Omar's help he's a good guy and is a member here & has his head in a Jobo almost daily & like I said he may have a demo video of the procedure posted on YouTube.

    Here's a link to Jobo EU https://www.jobo.com/?ecms_lang=EN
    Last edited by Louis Pacilla; 30-Jan-2019 at 14:29. Reason: add

  3. #3

    Join Date
    May 2006
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    19

    Re: Jobo CPP2 no longer heating

    Solved. I used some electrical lube on the button and then pushed it back home with the help of some pliers. Heating element now works.

  4. #4

    Join Date
    May 2006
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    19

    Re: Jobo CPP2 no longer heating

    Thanks Louis, stay warm!

  5. #5
    loujon
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Western, PA.
    Posts
    1,330

    Re: Jobo CPP2 no longer heating

    Quote Originally Posted by yelmarb View Post
    Solved. I used some electrical lube on the button and then pushed it back home with the help of some pliers. Heating element now works.
    Fantastic! you've figured it out & it seems a not to difficult fix plus NO new parts needed! I'll keep this thread bookmarked as I haven't yet had this happen w/ my CCP2. YET!

    Quote Originally Posted by yelmarb View Post
    Thanks Louis, stay warm!
    Thank you. I'm doing just that & I hope you find shade around every corner.

Similar Threads

  1. Jobo CPP2
    By eyaldanon in forum Darkroom: Equipment
    Replies: 7
    Last Post: 24-Jun-2014, 19:36
  2. LOOKING FOR MANUAL FOR JOBO CPP2 PROCESSOR - HAVE CPP2 Service Manual in PDF
    By Dan Boardman in forum Darkroom: Film, Processing & Printing
    Replies: 3
    Last Post: 29-Apr-2012, 18:12
  3. Jobo CPP heating element
    By Sean Galbraith in forum Darkroom: Film, Processing & Printing
    Replies: 1
    Last Post: 1-Feb-2010, 15:19

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •