Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 37

Thread: processing e-6 in tetenal, No image!

  1. #1
    runs a monkey grinder Steve M Hostetter's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Beech Grove Indiana
    Posts
    2,281

    processing e-6 in tetenal, No image!

    Hello, I got me some Tetenal e-6 chemicals from Freestyle and I'm using it as a 3 bath process. I am mixing according to the bottle instrutions and going by the times in the book that came with it.
    There is no image at all just clear sheet of plastic staring back..! Could the chems be bad or am I screwing it up?
    thx
    steve

  2. #2

    Re: processing e-6 in tetenal, No image!

    Are you remembering to re-expose it?

  3. #3
    runs a monkey grinder Steve M Hostetter's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Beech Grove Indiana
    Posts
    2,281

    Re: processing e-6 in tetenal, No image!

    Ok, I think I was doing step 3 second.. testing

  4. #4
    runs a monkey grinder Steve M Hostetter's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Beech Grove Indiana
    Posts
    2,281

    Re: processing e-6 in tetenal, No image!

    Re-expose? Pre-soak?

  5. #5

    Re: processing e-6 in tetenal, No image!

    After you bleach, and clear with hypo clear or just rinse it a ton, you have to take the film right out in the light and expose it for 3-5 minutes. Artificial light, the sun is too much. Then you redevelop and fix.

    The process is:
    Develop
    Bleach
    Hypo-Clear
    Re-expose
    Redevelop
    Fix

  6. #6
    runs a monkey grinder Steve M Hostetter's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Beech Grove Indiana
    Posts
    2,281

    Re: processing e-6 in tetenal, No image!

    the bleach and fix are mixed together

  7. #7

    Re: processing e-6 in tetenal, No image!

    I've never done slide film with Blix. Seems I'll be of no more help Sorry.

  8. #8
    runs a monkey grinder Steve M Hostetter's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Beech Grove Indiana
    Posts
    2,281

    Re: processing e-6 in tetenal, No image!

    Thx anyway !

  9. #9

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Port Townsend, WA
    Posts
    418

    Re: processing e-6 in tetenal, No image!

    Call Freestyle in the morning.

  10. #10

    Join Date
    Sep 1998
    Location
    Buford, GA
    Posts
    13,347

    Re: processing e-6 in tetenal, No image!

    Just to be sure, it was exposed film that you developed?

Similar Threads

  1. Correct processing of tetenal e6 in Jobo CPE-2
    By kazzam in forum Darkroom: Film, Processing & Printing
    Replies: 1
    Last Post: 1-Apr-2014, 03:17
  2. E6 processing - only the first developer and wash need to be in darkness?! (Tetenal)
    By Corran in forum Darkroom: Film, Processing & Printing
    Replies: 6
    Last Post: 16-Jan-2013, 19:28
  3. C-41 Tetenal processing
    By gbr1000 in forum Darkroom: Film, Processing & Printing
    Replies: 2
    Last Post: 16-Oct-2010, 13:12
  4. Scaling Down an Image for Processing
    By r.e. in forum Digital Processing
    Replies: 8
    Last Post: 14-Dec-2009, 18:10
  5. Is anyone processing Astia 100F & Velvia 100F with Tetenal E-6 and Jobo CPP-2?
    By Jerry Greer in forum Darkroom: Film, Processing & Printing
    Replies: 6
    Last Post: 14-Oct-2003, 15:32

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •