Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27

Thread: Unified View broken on iPhone

  1. #1
    retrogrouchy
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    832

    Unified View broken on iPhone

    Hi,

    If I visit the forum from an iPhone 4 (running iOS 5.0.1), the forum mostly works fine. However if I click Unified View, I get "Sorry - no matches. Please try some different terms."

    What seems to be happening is that the phone has stored the fact that the search page returns a redirection to the search results, therefore it immediately goes to the same old (now expunged) search-id every time I click, without actually performing the search.

    I haven't checked the HTTP codes the forum uses, but I think it should be "302 Moved Temporarily" not "301 Moved Permanently" for this purpose. If a 301 is used, that would explain why the phone caches the redirection.

    It works fine on desktop browsers.

  2. #2
    Lachlan 717
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,283

    Re: Unified View broken on iPhone

    I have the same issue with "New Posts" and "Today's Posts" since I updated my iPhone 4's software to 5.0.1 last week.
    Lachlan.

    You miss 100% of the shots you never take. -- Wayne Gretzky

  3. #3
    Kirk Gittings's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Albuquerque, Nuevo Mexico
    Posts
    9,714

    Re: Unified View broken on iPhone

    Hmmm.........I have an IPod Touch 4 with 5.0.1 and everything works fine.
    Thanks,
    Kirk

    at age 67
    "The woods are lovely, dark and deep,
    But I have promises to keep,
    And miles to go before I sleep,
    And miles to go before I sleep"

  4. #4

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Alaska
    Posts
    33

    Re: Unified View broken on iPhone

    That's odd. It works fine with my iPhone 4S with 5.0.1. Have you tried clearing the cookies and cache under Setting>Safari?

  5. #5
    Light Guru's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Salt Lake City, UT
    Posts
    604

    Re: Unified View broken on iPhone

    It is a KNOWN issue with this site. There have been several other threads about it.

  6. #6
    Lachlan 717
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,283

    Re: Unified View broken on iPhone

    Quote Originally Posted by Light Guru View Post
    It is a KNOWN issue with this site. There have been several other threads about it.
    What, exactly, is the known problem?

    Is it an issue with the Forum hosting software? Is it an issue with 5.0.1? Is it an issue with iPhone 4 updating to current software incarnation?
    Lachlan.

    You miss 100% of the shots you never take. -- Wayne Gretzky

  7. #7

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    New Berlin, Wi
    Posts
    1,348

    Re: Unified View broken on iPhone

    I'm using Atomic Browser and it seems to be free of this issue. Under Safari and ios5 5.0.1 couldn't get the links to work. Atomic also seems to do well with sites who want to force you to a mobile version like ESPN, taking you to the traditional site...EC

  8. #8
    retrogrouchy
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    832

    Re: Unified View broken on iPhone

    (please ignore this post, I'm getting the counter to roll over to ensure a new Unified search result)

  9. #9
    retrogrouchy
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    832

    Re: Unified View broken on iPhone

    Deleting data and history on the iPhone made it work once.

    I noted that my desktop was going to the same searchid, presumably for lack of new posts, so I made the above post and watched the searchid roll over. Click the link again on the phone, get the old searchid and the stale-data error.

    I had a look at the web server output of the Unified View link and it's a 301 as I suspected. I therefore think it is the fault of the forum software and that iPhone Safari is doing the officially-correct thing. Probably the other browsers have a "don't cache redirects when the target has CGI-GET parameters" hack in them.

    vetinari:~%wget --save-headers 'http://www.largeformatphotography.info/forum/search.php?do=getdaily&days=30&exclude=27,17,16'
    --23:59:14-- http://www.largeformatphotography.in...clude=27,17,16
    => `search.php?do=getdaily&days=30&exclude=27,17,16'
    Resolving www.largeformatphotography.info... 204.152.186.72
    Connecting to www.largeformatphotography.info|204.152.186.72|:80... connected.
    HTTP request sent, awaiting response... 301 Moved Permanently
    Location: http://www.largeformatphotography.in...archid=5315811 [following]

    ... etc

  10. #10

    Join Date
    May 2006
    Location
    Southlake TX
    Posts
    1,056

    Re: Unified View broken on iPhone

    Good show, really good show

    maybe it will get fixed now.

    bob

Similar Threads

  1. Image Circle Coverage and Angle of View - how to calculate?
    By newmoon2night in forum Lenses & Lens Accessories
    Replies: 28
    Last Post: 7-Jul-2016, 07:56
  2. B & J broken View Screen
    By Gregory david Stempel in forum Cameras & Camera Accessories
    Replies: 2
    Last Post: 14-Aug-1999, 13:28

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •