Results 1 to 10 of 10

Thread: CS 5 acting up

  1. #1

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Montreal
    Posts
    1,436

    CS 5 acting up

    All of the sudden my CS 5 printing dialog box is acting up.
    I can not select Black and white ink only.

    Mac iMac, CS 5, Epson 2200 printer.

    I changed ink from photo black to matt black for some prints, that is the only thing that comes to mind as far as changes go. I have switched back to photo black to check, but still no option to use only black and white ink.

    It does this regardless if I select Photoshop manages color or Printer manages color.

    Any suggestions?

    Thank you!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Screen shot 2011-05-17 at 7.25.00 PM.jpg  

  2. #2
    Kirk Gittings's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Albuquerque, Nuevo Mexico
    Posts
    8,326

    Re: CS 5 acting up

    I assume you have rebooted the computer. Otherwise dump the preferences file. It gets corrupted and makes PS act wanky.
    Thanks,
    Kirk

    "When did photography become a desk job?" Kirk Gittings 2009

    KIRK GITTINGS
    WEBSITE

    LIGHT+SPACE+STRUCTURE (blog)

  3. #3

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Montreal
    Posts
    1,436

    Re: CS 5 acting up

    Quote Originally Posted by Kirk Gittings View Post
    I assume you have rebooted the computer. Otherwise dump the preferences file. It gets corrupted and makes PS act wanky.
    Thanks Kirk,
    yes I have rebooted, and booted the printer too with my steel toe work boots too.

    I assume mean dump the Epson preference file not the CS prefs?
    I only see the pref file for the epson scanner, not the printer?
    user/library/prefs ??

  4. #4
    Greg Greg Blank's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Planet Earth
    Posts
    1,086

    Re: CS 5 acting up

    My CS3 always acts screwy if I let the Adobe updater have its way. One of the last updates disabled my ability to open files from Photo shop that exist in subfolders beyond the second level....so I use Bridge to browse when in Photoshop.

    Quote Originally Posted by Allen in Montreal View Post
    Thanks Kirk,
    yes I have rebooted, and booted the printer too with my steel toe work boots too.

    I assume mean dump the Epson preference file not the CS prefs?
    I only see the pref file for the epson scanner, not the printer?
    user/library/prefs ??
    "Great things are accomplished by talented people who believe they will
    accomplish them."
    Warren G. Bennis

    www.gbphotoworks.com

  5. #5

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Montreal
    Posts
    1,436

    Re: CS 5 acting up

    Quote Originally Posted by Greg Blank View Post
    My CS3 always acts screwy if I let the Adobe updater have its way.......
    Damn, now you say that, I recently updated CS5 to 12.0.4.
    It may just be since then, not certain.

  6. #6

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Olalla, WA
    Posts
    291

    Re: CS 5 acting up

    Allen, I see that in your screen capture the media type selected is Premium Photo Paper Glossy. Are you able to change that to a paper type that uses mat black ink? If so your ink selection choices may be enabled. Just a thought.

  7. #7

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Montreal
    Posts
    1,436

    Re: CS 5 acting up

    Ben,

    It allows me to print a letter or other docs using only black ink, but nothing inside Photoshop seems to allow the color/black ink to become an active dialogue button.

  8. #8

    Re: CS 5 acting up

    This is a frustrating issue. I have an Epson Stylus Photo R2400 and just updated to CS5 (Mac) also. I've finally found when I switch from PK to MK ink, or vice versa, I need go into Systems Preferences>Print & Fax, delete the printer driver/definition, then reinstall it. Works every time.

  9. #9
    Kirk Gittings's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Albuquerque, Nuevo Mexico
    Posts
    8,326

    Re: CS 5 acting up

    Try this. It is a bit of a PITA as you have to rebuild some settings, but it has cleared up similar issues for me on a PC.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Delete Pref.png  
    Thanks,
    Kirk

    "When did photography become a desk job?" Kirk Gittings 2009

    KIRK GITTINGS
    WEBSITE

    LIGHT+SPACE+STRUCTURE (blog)

  10. #10

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Montreal
    Posts
    1,436

    Re: CS 5 acting up

    Quote Originally Posted by Kirk Gittings View Post
    Try this. It is a bit of a PITA as you have to rebuild some settings, but it has cleared up similar issues for me on a PC.
    Thank you very much Kirk,
    That seems to have cleared up the issue.

Similar Threads

  1. Jobo CPP2 acting up..help !
    By JosephBurke in forum Darkroom: Film, Processing & Printing
    Replies: 8
    Last Post: 5-Dec-2009, 06:43
  2. Yet One More Reason to Hate Paypal
    By CP Goerz in forum Business
    Replies: 59
    Last Post: 4-Jun-2009, 15:47
  3. "New Posts" page is acting strange.
    By Jeffrey Sipress in forum Feedback
    Replies: 5
    Last Post: 30-May-2006, 01:26

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •