Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 20 of 20

Thread: Epson v700 vs. v750?

  1. #11
    Unwitting Thread Killer Ari's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Ottawa, Canada
    Posts
    4,954

    Re: Epson v700 vs. v750?

    Quote Originally Posted by Jim Graves View Post
    I understand, somewhat, your comment ... but I don't agree with its obvious intent. I even was the original poster of a similar discussion on the 700/750 question back on 1/30/2009. But that was two years ago.

    And I still dropped in on this thread to read any new or different opinions. One of the posts in this thread prompted two new questions from me about AN glass sources and dimensions. Sure ... I could have gone back through the archives and searched for AN glass threads but I had someone active in this thread who had some knowledge I could plumb ... and I got an almost immediate response that was very useful to me.

    I think that's the value of this being a "forum" and not a repository.
    Agreed, and I agree as well with the above post from Mr Miller.
    Furthermore, if I or others stopped answering every newb question (Is Copal the name of the lens? How do I load sheet film in a holder? etc etc), then this forum would be a poorer place.

  2. #12
    Unwitting Thread Killer Ari's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Ottawa, Canada
    Posts
    4,954

    Re: Epson v700 vs. v750?

    We got a little sidetracked here, but I should add a thank you to everyone who responded.
    Very helpful facts, and just what I needed to know!

  3. #13

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Arizona
    Posts
    320

    Re: Epson v700 vs. v750?

    Quote Originally Posted by Ari View Post
    Agreed, and I agree as well with the above post from Mr Miller.
    Furthermore, if I or others stopped answering every newb question (Is Copal the name of the lens? How do I load sheet film in a holder? etc etc), then this forum would be a poorer place.
    Yes it would.
    Go buy some film, and release the magic.

  4. #14

    Join Date
    May 2009
    Location
    Vermont
    Posts
    156

    Re: Epson v700 vs. v750?

    Quote Originally Posted by R Miller View Post
    Since we’re burning bandwidth – I have followed the threads and sometime back did a search of the archives - albeit not in the last month or two (my Expression 1600 is still hanging in - except for the transparency lid giving problems and I’m holding off on the 700/750 for as long as I can). My recollection was that there was some conflicting information. Given that at least two of the posters seemed to be well versed with the equipment, with one having used, or currently using, both of the units, it seemed an appropriate time to get a simple yes or no answer from someone who would seem to know.

    Thank you for taking the time to answer…
    I received the news that the mobo gave out on my Expression 1600, called my office's computer supplier who told me they had just received their first V700, we bought it, supposedly one of the first in the country. Couple of observations
    1) I have only used the Epson software, which works very well. Tried the crippled version of Silverfast that came with the scanner and it totally unintuitive, upgrade at that point was $275.
    2) The V700 was a better scanner than the Exp 1600, I had been using a Nikon LS2000 for full res 35mm scans, the V700 did just as well as the LS2000 sharpness wise, but had better dynamic range. It could also handle the darker retina photos we were scanning that were troublesome on the LS2000. So suddenly the V700 did everything we needed.
    I'm no longer working in that office, but I understand the scanner is still working well, I believe it is 4 years old, lots of water under the bridge since buying it. It has been a good scanner, not perfect but very good.

    Tom

  5. #15

    Join Date
    May 2009
    Location
    Ajman - U.A.E
    Posts
    666

    Re: Epson v700 vs. v750?

    Quote Originally Posted by Tom Monego View Post
    I received the news that the mobo gave out on my Expression 1600, called my office's computer supplier who told me they had just received their first V700, we bought it, supposedly one of the first in the country. Couple of observations
    1) I have only used the Epson software, which works very well. Tried the crippled version of Silverfast that came with the scanner and it totally unintuitive, upgrade at that point was $275.
    2) The V700 was a better scanner than the Exp 1600, I had been using a Nikon LS2000 for full res 35mm scans, the V700 did just as well as the LS2000 sharpness wise, but had better dynamic range. It could also handle the darker retina photos we were scanning that were troublesome on the LS2000. So suddenly the V700 did everything we needed.
    I'm no longer working in that office, but I understand the scanner is still working well, I believe it is 4 years old, lots of water under the bridge since buying it. It has been a good scanner, not perfect but very good.

    Tom
    Soon i will complete 1 year with film shooting and purchasing V750, for all that time this scanner served me very well, i know all will say it is not a perfect choice for some reasons, but it can do the job, and because i know that i will shoot LF one day [i did before yesterday] then i know that this scanner will be the best choice so far, the only better choice over this scanner will be that Hasselblad X5 which is about 28.5 times the price of V750.

  6. #16

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Dubai, UAE
    Posts
    25

    Re: Epson v700 vs. v750?

    Quote Originally Posted by Professional View Post
    Soon i will complete 1 year with film shooting and purchasing V750, for all that time this scanner served me very well, i know all will say it is not a perfect choice for some reasons, but it can do the job, and because i know that i will shoot LF one day [i did before yesterday] then i know that this scanner will be the best choice so far, the only better choice over this scanner will be that Hasselblad X5 which is about 28.5 times the price of V750.
    Hi Professional -

    Did you get your V750 from here in the UAE? I've been trying to find out from a dealer whether the Fluid Mount Accessory is included in the box, but have heard nothing back from them yet.

    Kind regards,

    Gerald.

  7. #17

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    246

    Re: Epson v700 vs. v750?

    The EpsonStore had refurb'd V700s for around $400 a while back. If I were doing it again, that sure would tempt me versus the 750. Refurb's have worked well for others in the past although there have been times people received a lemon (but Epson is good about swapping them out fast). For the difference in price, you can afford to upgrade most any feature to a V750 equivalence or better (except for the lens coating which is a bit of an unknown value) and still have money left over.

    Doug
    ---
    www.BetterScanning.com

  8. #18

    Join Date
    May 2009
    Location
    Ajman - U.A.E
    Posts
    666

    Re: Epson v700 vs. v750?

    Quote Originally Posted by gerald.d View Post
    Hi Professional -

    Did you get your V750 from here in the UAE? I've been trying to find out from a dealer whether the Fluid Mount Accessory is included in the box, but have heard nothing back from them yet.

    Kind regards,

    Gerald.
    hi Gerald,

    Yes, i bought my Epson from here in UAE, a dealer of Epson in UAE. I think my scanner didn't come with a Fluid Mount Accessory, and i was going to call them these days but i felt it is too late now and they will not provide it for me now if i complain, so i just forget about it and will look to buy a full Fluid kit when available, but i have to check my box and see if it is included, maybe i don't know what is that Fluid Mount in the box.

  9. #19

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Dubai, UAE
    Posts
    25

    Re: Epson v700 vs. v750?

    Quote Originally Posted by Professional View Post
    hi Gerald,

    Yes, i bought my Epson from here in UAE, a dealer of Epson in UAE. I think my scanner didn't come with a Fluid Mount Accessory, and i was going to call them these days but i felt it is too late now and they will not provide it for me now if i complain, so i just forget about it and will look to buy a full Fluid kit when available, but i have to check my box and see if it is included, maybe i don't know what is that Fluid Mount in the box.
    Thanks.

    Here's a link to a review of the scanner that describes the FMA, and has photos of it.

    http://www.photo-i.co.uk/Reviews/int...750/page_7.htm

    From what I've read, it's included in the box in the US, but not in Europe. I'm trying to get to the bottom of it before I buy one here!

  10. #20

    Join Date
    May 2009
    Location
    Ajman - U.A.E
    Posts
    666

    Re: Epson v700 vs. v750?

    Quote Originally Posted by gerald.d View Post
    Thanks.

    Here's a link to a review of the scanner that describes the FMA, and has photos of it.

    http://www.photo-i.co.uk/Reviews/int...750/page_7.htm

    From what I've read, it's included in the box in the US, but not in Europe. I'm trying to get to the bottom of it before I buy one here!
    Well, you are right, our UAE markets are based on European markets, so it is not including [WTF ], so either you buy the US model, or buy the Europ. model and buy that FMA separately.

Similar Threads

  1. Epson v750 + Software package
    By Mark_Se in forum Digital Hardware
    Replies: 15
    Last Post: 17-Nov-2009, 13:27
  2. 4x5: LF Print quality from epson V750 scans
    By Kburg928 in forum Digital Hardware
    Replies: 57
    Last Post: 14-Jun-2009, 11:07
  3. Soft scans with Epson V750?
    By Mike Delaney in forum Digital Hardware
    Replies: 23
    Last Post: 18-Sep-2006, 06:59

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •