Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: What has happened?

  1. #1

    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,366

    What has happened?

    I use Epson 3490 to scan my prints. Most of the scans come out OK. But I have two pictures coming out unlike any other pictures and I I don't know what has happened. Here is a recent example.

    Any ideas how to fix it?

    Thanks.

  2. #2

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Ontario,Canada
    Posts
    344

    Re: What has happened?

    that's weired, hugo.

    but to be honest, it's quite artistic. :-)

    Andrew

  3. #3

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    2,952

    Re: What has happened?

    What scanning software are you using, and did you change any of the scan settings?

  4. #4
    matthew blais's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Riverside, CA
    Posts
    735

    Re: What has happened?

    Looks like the "cut-out" mode in CS..

    Figure it out then apply for a patent..
    "I invent nothing, I rediscover"
    August Rodin

    My Now old Photo Site

  5. #5

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Australia
    Posts
    147

    Re: What has happened?

    Quote Originally Posted by Hugo Zhang View Post
    I use Epson 3490 to scan my prints. Most of the scans come out OK. But I have two pictures coming out unlike any other pictures and I I don't know what has happened. Here is a recent example.

    Any ideas how to fix it?

    Thanks.
    It's posterized. Looks like 3-bit (8 level) output. Check your bit depth settings.

  6. #6

    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,366

    Re: What has happened?

    I usually scan 8-10 prints and the scanner is always set on "Full Auto" mode. I put the picture down and click the mouse. The "problem pictures" look like all other pictures, but somehow my Espon scanner does not think so.

    I don't know anything about softwares or how to make adjustment. I use my scanner like a copier. Too old and lazy to learn new tricks.

  7. #7
    Tri Tran's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Montreal , Canada. Los Angeles, California
    Posts
    1,223

    Re: What has happened?

    Quote Originally Posted by Hugo Zhang View Post
    I use Epson 3490 to scan my prints. Most of the scans come out OK. But I have two pictures coming out unlike any other pictures and I I don't know what has happened. Here is a recent example.

    Any ideas how to fix it?

    Thanks.
    Hugo,
    It's art, there is no rule !..... or time for a new scanner I guess ! Sorry I have no idea

  8. #8

    Join Date
    May 2006
    Location
    Westminster, MD
    Posts
    1,654

    Re: What has happened?

    I love it.

    Can you teach how to do that?

    You've opened my eyes to a whole new look. Most cool.

    "Look to the bright side of life" Monty Python
    When I grow up, I want to be a photographer.

    http://www.walterpcalahan.com/Photography/index.html

  9. #9
    Eric Biggerstaff
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Denver, Colorado
    Posts
    1,307

    Re: What has happened?

    That happens on occasion when I scan prints on my 4870. I can do several with no problem, then all of a sudden it does this. I have not figured out why this happens but if I scan the image a couple of times, or turn the scanner off and reboot it, I can usually get the scan to work alright. Like you, I simply scan prints with the Epson software. It doesn't happen often enough for me to really want to dig in and determine what is going on, so sorry I couldn't offer more advice, but at least you know your not alone in the world with this problem! Good luck.
    Eric Biggerstaff

    www.ericbiggerstaff.com

  10. #10
    jetcode
    Guest

    Re: What has happened?

    Quote Originally Posted by Hugo Zhang View Post
    I use Epson 3490 to scan my prints. Most of the scans come out OK. But I have two pictures coming out unlike any other pictures and I I don't know what has happened. Here is a recent example.

    Any ideas how to fix it?

    Thanks.
    Hugo, this is a image with 2 bit depth, note there are 4 distinct tone values in the image.

    Either the hardware is faulty or there are some software settings that are grossly out of adjustment.

Similar Threads

  1. aletta lf camera (what happened?)
    By eric mac in forum Cameras & Camera Accessories
    Replies: 8
    Last Post: 26-Sep-2012, 07:42
  2. Copol 2 Shutters-what happened?
    By eric black in forum Lenses & Lens Accessories
    Replies: 4
    Last Post: 23-Jul-2007, 08:42
  3. More contact printing experiments - what happened THIS time?
    By Scott -- in forum Darkroom: Film, Processing & Printing
    Replies: 27
    Last Post: 23-Jul-2007, 07:01
  4. what happened to the midwest photo website?
    By Paddy Quinn in forum Resources
    Replies: 26
    Last Post: 28-Jan-2005, 11:32
  5. What happened to Polacolor 100?
    By tim atherton in forum Darkroom: Film, Processing & Printing
    Replies: 2
    Last Post: 20-Nov-2000, 07:16

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •