Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: no images????

  1. #1

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    58

    no images????

    hello all, i purchased a 6x9 film back for my 4x5 omega, i shot the images, or so i thought, i processed the film, washed it, pulled it out of its tank, and and wa la. nothing.... clear film, the numbers are there and the kodak 400 writing is along the top, but there are no images, is there another way to load the film back?, i know i pulled the dark slide out. hmmm oh well, feed back would be appreciated, thanks

  2. #2

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    2,952

    Re: no images????

    However unlikely, is it possible that you loaded it with the paper backing toward the lens?

  3. #3

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    58

    Re: no images????

    oh yea, and there is two distinct lines that run the entire length of the film, from the top maybe a half inch to the first line, then down another inch to the other line, then half inch to the bottom of the film, between the two lines its kind foggy looking, but you can see through it. thanks

  4. #4

    Join Date
    May 2006
    Location
    Oklahoma
    Posts
    254

    Re: no images????

    If the numbering is there, development was correct (or close enough to have some image, even if very faint).
    Black film = no exposure.
    Clear film = overexposed.
    If film is clear, hold the negative up to a light, or in enlarger, and look "real" close. See if there is any image at all.

  5. #5

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    2,952

    Re: no images????

    Quote Originally Posted by jj golden View Post
    oh yea, and there is two distinct lines that run the entire length of the film, from the top maybe a half inch to the first line, then down another inch to the other line, then half inch to the bottom of the film, between the two lines its kind foggy looking, but you can see through it. thanks
    Can you post a scan of a frame?

  6. #6

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    58

    Re: no images????

    nothing there, just kind of foggy looking, but its uniform all through out, between those lines.

  7. #7

    Join Date
    May 2006
    Location
    Oklahoma
    Posts
    254

    Re: no images????

    As Ron stated, and with the lines in it, you may have inadvertantly loaded it paper-side to the lens, slightly overexposed it enough to get exposure above and below the paper, but not enough to get an image.

  8. #8

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    58

    Re: no images????

    im beginning to think thats what ive done

  9. #9

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    58

    Re: no images????

    ok now, the take up spool goes on the winder, correct?

  10. #10

    Join Date
    May 2006
    Location
    Oklahoma
    Posts
    254

    Re: no images????

    If it is any consolation, how do you think that problem could have been the issue?
    Been there.
    Done that.
    More than once.

Similar Threads

  1. Help with compression research (Need sample images)
    By schngrg in forum Digital Processing
    Replies: 0
    Last Post: 25-Jan-2007, 22:09
  2. Help with displaying website images
    By Stephen Willard in forum On Photography
    Replies: 12
    Last Post: 19-Jan-2007, 23:35
  3. VC Magazine/Pinhole Photography - Role of Soft Images?
    By Michael Heald in forum Style & Technique
    Replies: 13
    Last Post: 12-Oct-2006, 12:26
  4. Does Storing images digitally.....
    By Mark_3632 in forum On Photography
    Replies: 23
    Last Post: 25-Oct-2005, 15:22
  5. Use Of Mirror Device w/Large Format As Evans&Levitt
    By robert lyons in forum On Photography
    Replies: 12
    Last Post: 14-Feb-2002, 12:29

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •